Stor, ny cykelbutik på Lyngbyvejen

Updated: august 20, 2015

IMG_1526
Den funktionalistiske vinkelbygning, der huser Heino Cyklers nye butik på Lyngbyvejen

Heino Cykler åbner 2.340 kvadratmeter stor butik på en af Københavns store ud- og indfaldsveje.

Tekst og foto: Jørgen Sten Nielsen

Her midt i august har Heino Cykler åbnet en stor, ny butik på Lyngbyvejen – en af Københavns store færdselsårer, der går nordpå til det smukke og afvekslende cykelterræn i Nordsjælland.

Når man kører ud af byen, ligger den nye Heino -butik på vestsiden af Lyngbyvejen og på den del, der klarer lokaltrafikken og løber parallelt med motorvejsbanerne. Postadressen er stadig Østerbro, men der er kun nogle få hundrede meter, før man er i Gentofte. Og det er et sted med gode parkeringsmuligheder

Samtidig med åbningen af den nye butik på Lyngbyvejen lukker Heino den gamle butik på hjørnet af Strandboulevarden og Østerbrogade. Hos Heino Cykler mener man, at tiden er ved at løbe fra de små butikker. De er for dyre i drift og kan ikke give den samme relevante service til den nye og store skare af kræsne kunder, som en stor butik kan levere.

Hos Heino Cykler har man hele tiden et stort og varieret udvalg af racercykler på lager. Her er noget til ethvert behov. Da jeg besøgte den nye butik nogle få dage efter åbningen, var lageret på 4.400 cykler, hvoraf de 400 var tempocykler til triatlon og enkeltstart.IMG_1496
Et kig ud over det store udbud af lette og hurtige racere i den nye butik

Triatlon er for øvrigt en sportsgren, som man hos Heino oplever er i kraftig udvikling. Der bliver flere og flere triatleter, og i de nye lokaler er man i gang med at indrette et tri-center, hvor man udelukkende vil præsentere cykler og grej til triatlon. Desuden ønsker man at ansætte en kyndig triatlet til at stå for denne del af butikken.

Den nye butik rummer en overflod af flotte og funktionelle racercykler med rammer i enten kulfiber eller aluminium fra seriøse producenter som Focus, Specialized og Cervélo. Der er også cykeltøj fra Assos, Gore, Pearl Izumi

Man har også opdelt butikkens store areal i mindre afdelinger – en slags ”concept stores”, hvor man har mulighed for præsenterer nogle få specielle high-end brands: Shimano, Specialized og Assos. Desuden er man ved at lægge sidste hånd på et lokale til bike-fit, så kunderne får mulighed for professionel hjælp til indstillingen af de nyindkøbte cykler.

Her i Heinos nye butik kan man finde det meste af, hvad vi passionerede cyklister begærer. Men midt i den store mangfoldighed vil det måske være en hjælp for usikre og søgende cyklister, hvis man etablerede nogle podier eller spots, hvor der blev fokuseret på nogle få spændende nyheder.

IMG_1494
Den flotte Assos-afdeling med det lækre cykeltøj