Polar V800

Updated: august 10, 2015

forsidepolar
Tekst og foto: Morten Bech

Kampen om vores håndled er for alvor startet. Det bliver en vild krig, men Polar har et bud med deres multisportsur Polar V800. Versionen vi har testet er med Polar H7 Pulsmåler. Uret kan købes med og uden H7, hvis man nu selv har en i forvejen.

Mit første indtryk var, at uret virkede stort og tungt. Jeg har ikke verdens tykkeste håndled, så jeg frygtede, at uret ville være irriterende at have på, da Polar forventer man går rundt med uret 24/7. Uret er lidt stort, men det sidder rigtig godt. Gummiremmen kan spændes i mange huller, så jeg fik det nemt til at sidde helt perfekt, dog skulle remmen lige slides lidt til, da gummiet i starten bed lidt i hårene på armen.

Selve uret har en sort/hvid LCD skærm på 128×128 pixels eller 1,3 tommer omgivet af gorilla glas, som vi kender det fra vores mobiler. Skærmen er rigtig god i sollys, der er overhovedet ingen problemer med at aflæse displayet. Uret er lavet i aluminium, rammen i børstet stål. Knapperne er også aluminium. Som helhed er kvaliteten rigtig høj, der er ikke noget at komme efter. Polar V800 er vandtæt ned til 30 m, vægten er 82 gram og 12,7 mm tykt. Der benyttes Bluetooth Smart til at kommunikere med andre sensorer. Polar V800 bruger noget, der kaldes SiRFInstantFix, for at fange GPS signalet hurtigere. Dette gøres ved at beregne, hvor satelitterne er de næste 3 dage. SiRFInstantFix skulle gøre det muligt at fange GPS positionen inden for 5 til 10 sekunder, jeg har dog brugt mellem 10 og 30 sekunder. Batteritiden er 13 timer ved normal GPS opdatering samt tilkobling af pulsmåler. I GPS sparetilstand, dvs. lavere GPS opdateringshastighed, er batteritiden 50 timer med pulsmåler. Uret oplades/ tilsluttes computer via et USB kabel. Kablet har en klemme, der klemmer omkring nederste del af urremmen. Ideen er, at der så ikke er noget med små åbne porte, der skal lukkes som på visse telefoner, det er en rigtig god ide. Jeg har dog haft en del bøvl med at få den til at sidde ordentligt, jeg skal lige bruge et par gange, før det sidder.

For at komme i gang med Polar V800 skal man først lave en profil på Polar’s webside, her indtaster man højde, vægt alder, køn, osv. Dette kan også gøres i selve uret. Når det er gjort, skal man oprette forskellige sportsgrene. Jeg har valgt et par stykker, spinning, løbebånd, golf, mountainbiking, svømning og løb. Der er pt. 63 forskellige sportsgrene, så man burde være dækket ind. Når sportsgrenene er valgt, synkroniserer man uret ved at sætte det til sin computer. Både Mac og Windows er understøttet. Nu lyder det måske ligetil at komme igang, og det er det også, men nu er jeg som de fleste og springer let henover manualer. Det kan jeg ikke anbefale i dette tilfælde. Hvis man vil have det optimale ud af Polar V800, så skal man læse manualen og evt. se de ”kom igang videoer”, Polar har lavet, det gør det hele meget nemmere.

Man navigerer nemt rundt i uret. Der er fem knapper. Lys, tilbage knap, op knap, ned knap samt start knap. Der er 7 overmenuer. Status, dagens aktivitet, dagbog, indstillinger, tests, timere, favoritter. Alt sammen meget let og overskueligt.

Selvfølgelig er der også en app til Polar uret. Polar Flow appen kan hentes til både Android og Iphone. Når denne er installeret, logger man ind med den profil, man tidligere har lavet, og så beder app’en om at man synkroniserer med uret. Dette gøres nemt ved at holde back knappen inde i 3 sekunder, så kører det. Indlogningen skal man kun gøre den første gang, man synkroniserer. App’en giver dig et grafisk overblik over din dag. Man kan her se tips til, hvordan du kan nå dit daglige træningsmål eller se en status over dagen, der er gået. Det ville være rigtig lækkert, hvis man kunne lave alt på mobilen og slippe computeren helt, her mener jeg tilføje sportsprofiler, ændre display visninger osv. Det kan man ikke endnu, men mon ikke det kommer.

App’en giver et grafisk overblik over din aktivitet, men det er på Polar’s webservice, man har den fulde kontrol over uret. Her er det muligt at lægge flere sportsgrene på uret, ændre de displaydata, man ser til den enkelte sportsgren, eller genser i en lille animation, hvor man har cyklet eller løbet. Man kan også sætte sig et mål, ex. hvor hurtigt vil man cykle en bestemt rute, uret holder så øje med, om du holder den fart. Selvfølgelig kan man også dele sine data med andre brugere eller finde en rute, de har kørt/ løbet, som man så selv kan afprøve. Man har også oversigt over en kalender, hvor al aktivitet er angivet. Her er så mange indstillinger og info, at man i starten føler det er helt uoverskueligt, men efter lidt tid er det sjovt at sidde og nørkle med data og opsætninger. Det er også muligt at eksportere data til andre programmer i formaterne TCX, GPX eller CSV.

Screenshot_2015-03-09-20-26-52
Skærmbillede fra App’en.

Nu skrev jeg tidligere, at Polar gerne ser, man har uret på hele tiden, ja sågar sover med det. Uret er udstyret med et accelerometer, derved samler uret data om dine bevægelser. Polar bruger så de data og din træningsprofil, som man tidligere har indtastet i uret, til at fortælle dig, hvornår du skal bevæge dig og om du bevæger dig nok eller for meget. Lad mig sige med det samme, det har været noget af en øjenåbner for mig. På en normal dag bevæger jeg mig kun 50% af det, jeg burde ! Til gengæld sover jeg godt.

Det er virkelig nemt at komme igang med dagens træning. Har man eksempelvis valgt at cykle, trykker man på urets start knap, finder cykling som sportsgren og trykker igen på start knap, og så er man af sted. (forudsat at GPS er fundet). Under træningen kan du vælge forskellige visninger på skærmen: tempo, omgangstider, højde eller puls. Er det ikke de data, du ønsker at se, ja, så er der mulighed for at lave det om. Du kan i polar flow webservicen selv vælge hvilke data du vil vise i displayet baseret på sportsgren.

Polar V800 har også heart touch funktion. Ved at tage uret tæt på pulsmåleren viser uret den funktion, man selv har sat op i flow webservicen. Det kan være at se klokken, lys i uret eller omgangstid, man slipper derved for at skulle trykke på nogen knapper.

Til dem som svømmer skal det nævnes, at Polar V800 kan fange pulsen, mens du svømmer også under vandet, man kan se distance og hastighed. Polar har desuden lavet en Polar Team app, som kan bruges af en træner, så han/hun kan se pulsen, mens man svømmer. Denne funktion kan også bruges i andre sportsgrene, hvor træneren vil se pulsen, evt. på flere af gangen.   

Man kan tilkøbe sensorer alt efter behov. Skosensor til løb, pris 599,- kr. Hastigheds- og kadencesensor til cykling, pris 599,- kr. Kadencesensor til cykling, pris 399,- kr. Keo Power clickpedaler til cykling, pris 13.999,- kr. Priserne er fra Polars hjemmeside.

Skærmbillede-2015-03-22-kl.-10.06.03
Skærmbillede fra Polar website.

Da jeg fik uret til test, havde jeg faktisk den holdning, at jeg ikke ville kunne bruge det til så meget, da jeg så det som et professionelt pulsur til de mere øvede. Jeg fandt dog hurtigt ud af, at Polar har lavet et ur, som alle kan bruge både funktionsmæssigt samt træningsmæssigt. Jeg har lige pludselig fået mig et overblik over, hvor lidt jeg egentlig bevæger mig. Selvom jeg løber og cykler samt spiller golf, var det ikke nok til at opfylde den træningsprofil, jeg troede, jeg hørte under. Det er der så lavet om på nu. I dag opfylder jeg profiler mere end 100%, så jeg er godt på vej til næste level. På design- siden har Polar lavet et lækkert ur, det kræver lidt tilvænning, hvis dit håndled ikke er så stort. Dertil kommer et væld af muligheder for opsætning og brug.

Det er også positivt, at Polar lytter til deres brugere. Der har været mangel på nogle funktioner, da uret blev lanceret, men de er nu kommet med. Jeg har under testen modtaget en del opdateringer til urets software, men i min verden er det yderst positivt, da det viser mig, at Polar hele tiden prøver at forbedre. Det eneste, der rigtigt irriterer mig er, at deres webservice stadig står som værende i beta udgave. Det holder ikke. Når jeg ser noget i beta ved jeg, der nok er nogle fejl her og der, som kan bortforklares med, at den er i betatest. Jeg vil have noget der virker. Alt i alt er Polar V800 et rigtigt lækkert ur, som har fået mig op af stolen.  Prisen for Polar V800 med H7 pulsmåler er på Polars hjemmeside 3.699,- kr. Uden pulsmåler koster uret 3.299,- kr.

Se mere på www.polar.com/da