MTB-løb på Møns Klint

Updated: september 12, 2016

Nyt storslået MTB-løb på Møns Klint ser dagens lys

Foto: Martin Paldan

moens-klint-6h-web-4832

Er du til storslåede naturoplevelser på din MTB, hvor du samtidig har mulighed for at have hele din famille med, så er det nye MTB-løb over 6 timer på Møns Klint d. 9. oktober 2016 helt sikkert noget for dig.

”Vi har lavet en rute, der ikke er teknisk krævende, så alle har mulighed for at deltage uanset niveau. Men grundet det helt unikke landskab på Møn, hvor Danmarks mest markante bakke ligger 143 m over havet, er der selvfølgelig udfordringer nok til alle”, smiler Frank Høj og fortsætter:

”Distancen på 6 timer er lavet for at tilgodese den MTB-entusiast, der måske for første gang ønsker at prøve kræfter med en længere distance, men som måske ikke helt har modet til at starte med 12- eller 24-timers løbene. Samtidig har man muligheden for deltage som solorytter, duo- eller på 3-mandshold, så man har selv rig indflydelse på hvor udfordrende man synes, ens løb skal være. Ruten er et fint mix af både single-tracks og bredere skovstier, så deltagerne kan passere hinanden i løbet.

moens-klint-6h-web-4990

Den kortere rute, med flere målpassager undervejs, betyder også, at publikum og pårørende let kan følge med i løbet, og i det hele taget er der tænkt på, at man som deltager sagtens kan tage sin familie med, der, mens man selv kører løb, f.eks. kan besøge Geocenteret, der har en stor interaktiv udstilling, 3D-biograf og en svæve-/klatrebane i trætoppene. Det er også ved Geocentret, at der er både start og mål.

Er uheldet ude, vil den lokale cykelhandler have et lille værksted i målområdet, så du har mulighed for at få repareret din cykel undervejs, så du ikke behøver at udgå. Til stede vil også være den prisvindende adventure-fotograf Martin Paldan fra GripGrab mediacrew, der tager billeder af alle deltagerne på ruten, så her har du altså chancen for at få et topprofessionelt billede af dig selv i dit rette element og med den flotteste kulisse med dig hjem som souvenir fra løbet.

Du kommer selvfølgelig også helt ud langs kanten af Klinten. ”Det er simpelthen bare en helt unik og storslået oplevelse, som alle MTB-entusiaster bør unde sig selv”, afslutter Frank Høj.

Hjemmeside: www.dgi.dk/MønsklintMTB

Hvornår: 9. oktober 2016 kl. 10:00 til 16:00.

Hvor: Geocenter Møns Klint, Stengårdsvej 8, 4791 Borre, Danmark.

Pris: kr. 350,-/deltager.