EM i Landevejscykling afholdes i Danmark i 2017

Updated: december 8, 2016

sagan

 På et pressemøde onsdag eftermiddag blev det offentliggjort at EM i landevejscykling afholdes i Danmark, nærmere bestemt på vejene omkring Herning, der bliver værtsby for det store cykelevent.

I dagene 2. – 6. august skal Europas allerbedste cykelryttere kæmpe om titlerne i de forskellige klasser. Der køres EM i såvel dameklasserne, som junior, U23 og selvfølgelig de allerbedste mandlige eliteryttere.

 UEC (Den Europæiske Cykelunion), har tildelt værtskabet til Herning, i et samarbejde mellem Danmarks Cykle Union, Herning Kommune, Region Midtjylland, MCH og Sport Event Denmark

Herning kalder sig med rette Danmarks cykel by nummer 1. Her er udklækket store stjerner og at Herning kan løfte et så stort cykelevent blev tydeligt med Giro-starten i 2012. Nu kommer så næste store prøve når Herning igen lægger veje og gader til et kæmpe cykelevent, hvor der også bliver aktiviteter for cykelmotionisterne. Så der er noget at glæde sig til, når Herning klæder byen i EM farverne.

Fakta
EM i landevejscykling 2017 (2017 European Road Cycling Championships) kører fra 2. – 6. august 2017.
Der deltager over 700 cykelryttere, som kører om præmierne i ialt 12 konkurrencer for både mænd og kvinder i hhv. enkeltstart og landevejsløb i klasserne Junior, U23 og Elite.

Konkurrencerne afvikles efter følgende plan.

Onsdag 2. august
Junior-enkeltstart – herrer og damer
U23-herrer – enkeltstart

Torsdag 3.august
Enkeltstart for U23 kvinder
Enkeltstart for elite herrer + kvinder

Fredag 4. august
Landevejsløb for Junior kvinder samt Junior eller U23 herrer

Lørdag 5. august
Landevejs løb for Junior eller U23 herrer
Landevejs løb for Elite og U23 kvinder

Søndag 6.august
Landevejsløb Elite herrer