Cykelferie og wellness på den spanske guldkyst

Updated: juni 6, 2013

Montserrat-Spanien

Cykelferie og wellness på den spanske guldkyst . Træk stikket ud og nyd et ophold helt i jeres eget tempo. Vælg selv til og fra i det store udvalg af oplevelser og aktiviteter. Intet stress og jag, kun fællesskab og dejlige dage sammen med andre voksne.

Byen
Salou/La Pineda på den spanske Middelhavskyst, 112 km fra Barcelona, er en af de mest populære feriebyer på Costa Dorada, hvor en perlerække af lange sandstrande veksler med smukke klippefyldte bugter. La Pineda er kystbyens rolige og afslappede område med de skønneste spisesteder, små fiskerestauranter og en fantastisk badestrand.

6-Montserrat-Spanien-031212-2

Hotellet
Det 4-stjernede Hotel Estival Park Salou er et af de mest komplette ressorts ved Middelhavskysten. Inden for hotellets område på 9.000 kvm finder I et væld af sports- og fritidsfaciliteter, swimmingpools og restauranter. Det åbne buffetkøkken er omhyggeligt udvalgt til at give jer en varieret og afbalanceret kost under opholdet. Hotellets stolthed er det enorme AQUUM spa-, fitness- og wellness-center, 4.000 kvm med det ypperste inden for wellnessbade, spaområder, fitnessmuligheder, kropsterapi og behandlinger. Som gæst med Viva Tours har I daglig adgang til dette tempel af velvære.

Aktiviteter og seværdigheder
Fantastiske cykelruter, både som bjergkørsel, landevej og ligeledes for mountainbike. Salou huser en af Europas største og mest spændende forlystelsesparker, Port Aventura, med et væld af rutsjebaner, forlystelser og temaområder. Absolut et besøg værd for alle aldersgrupper. 10 km væk ligger middelalderbyen Tarragona, som er et besøg værd med sin rigdom af gamle bygninger og monumenter, herunder romersk arkitektur, amfiteatre og klostre. Et besøg i den fascinerende storby Barcelona er oplagt. Oplev fantastisk arkitektur, berømte springvand og den ufærdige gotiske katedral. En slentretur langs gågaden Las Ramblas med dens farverige blomsterboder, gademusikere, kunstnere og fortovscafeer. Eller måske en fodboldkamp på Camp Nou. Vi kan også hvile på en af ​​de mest tildelte af blåt flag strande i Europa, der betyder maksimal kvalitet af vand, sand og hvor alle tjenester er tilgængelige.

2-Montserrat-Spanien-031212-1

Seværdigheder og attraktioner i Tarragona
Tarragona er den næststørste by i Catalonien, og med sine små og hyggelige gader er den helt klart et besøg værd. Hvis du elsker vin, vil du elske at udforske Tarragonas vinregion. En af de mest populære vinregioner er Priorat, der huser omkring 8 vingårde med vinsmagningskældre. F.eks. kan du besøge enten Alvaro Palacios vingård eller Capafons Osso, der begge ligger i nærheden af Montsant vinregionen, omkring 45 kilometer vest for Tarragona centrum. En anden spændende aktivitet er bådudlejning, og du kan enten leje en sejlbåd eller en kano. Der er også udlejningsselskaber, der organiserer sejlture til at udforske bugterne ved Costa Dorada. I Tarragona finder du også det arkæologiske museum lige foran Parc Central, og som historieinteresseret vil du finde dette sted interessant. Dette museum er dybest set en arkæologisk udgravning, hvor du kan se genstande fra Romertiden.

Seværdigheder og attraktioner i Montserrat
Området omkring Montserrat er utroligt bjergrigt. Her finder du spektakulære udsigter og spændende gåture. I dette område ligger også et kloster ved navn Montserrat, som er et besøg værd. Klosteret Montserrat er hjemsted for omkring 80 munke. Munkene byder besøgende velkommen og inviterer dem til at deltage i deres daglige fejring af deres religiøse overbevisning. Basilica, ved siden af klostret, er hjemsted for La Moreneta, som er en statue af jomfru Maria. Statuen er en lille romansk statue lavet af træ og forestiller Maria med Jesus-barnet på skødet. Basilica har også et drengekor med 50 medlemmer. Det er et af de ældste og mest berømte drengekor i Europa, og koret stammer helt tilbage fra det 13. århundrede. Klokken 13:00 dagligt kan man høre dem synge “Salve Regina” og “Virolai” (salme af Montserrat) i Basilikaen. Vandrestier og kabelbanen tager de besøgende til Santa Cova (Hellig grotte), stedet for opdagelsen af La Moreneta. Grotten stammer fra det 17. århundrede og blev bygget i form af et kors. Kabelbanen går kun halvvejs, så resten af turen skal man gå.

Cykelferie i Montserrat
I Salou og Taragona er der mange muligheder for aktiviteter, men Montserrat kan specielt fremhæves for de unikke cykelmuligheder. Der er mulighed for al slags cykling: Mountainbike, racer eller citybike. Der er en masse forskellige ruter, som man kan køre. Salou er meget nær de bjergrige naturpark Montsant, el Priorat, La Mussara og Prades, med en stor variation af cykelruter. De højeste tinder er omkring 1,200 meter. På racercykel er der mange forskellige cykelruter, der passer til både begyndere og de virkeligt øvede. Ruterne går både mod nord, syd og vest, og fra La Pineda er der fra 25 eller 30 km i fladt terræn, inden man rammer bjergene. Alt efter temperament er der mulighed for 160-180 km bjergkørsel, og er man sej kan man nå op på 3.000 hm på en god dag. I bjergene er der meget lidt trafik, asfalten er god, og har man gode ben, vil man også have tid til at nyde det utroligt smukke landskab. Er man mageligt anlagt, eller vil man gerne udforske bjergenes kringelkroge, vil det være muligt at booke en professionel guide, der selv træner i bjergene og som derfor kan designe den bedste rute for dig. For mountainbikerne er der også mulighed for at få en professionel guide, der vil føre dig rundt i hele området. De fleste guider er også så gode, at man kan få opfyldt sit konkurrencegen og nok skal komme træt hjem ligegyldigt, hvor god man er.

5-Montserrat-Spanien-031212-1

Se mere om tilbud
på cykelture på
www.biketheworld.dk