Compex Wireless

Updated: november 26, 2013

Compex Wireless

Af Flemming Bech

Jeg har nu brugt Compex Wireless i en længere periode til mine ryg- og lændeproblemer samt efter mit styrt i oktober, hvor jeg slog hoften kraftigt.

Hvad er så udbyttet af mit brug.
Ja det, at min ryg og lænd er slidt, kan den jo ikke genopbygge, men den kan hjælpe med at træne musklerne, der bærer ryg og lænd, og det har jeg benyttet mig kraftigt af hver dag og har derved opnået en smertelindring.

Ang. mit styrt er det et noget blandet billede, der danner sig, idet det i en lang periode har hjulpet mig til næsten at være smertefri af det voldsomme slag på selve hoften – springer jeg over et par dage med at behandle muskulaturen omkring slaget, vender smerter og hævelsen tilbage, selv her efter godt 5 måneder siden det skete, så her er jeg også tilbage til at benytte apparatet fuldt ud.

Når jeg træner – her i vinter mtb – bruger jeg det samtidig til restitution i stedet for massage – det virker godt.

Jeg har ikke lagt de store træningsintervaller ind i mit program, da jeg endnu ikke har den helt store erfaring i, hvordan og hvor hårdt det skal være for at virke, men det kommer nok. Jeg kan se, at flere sportsfolk benytter apparatet både til restitution og træning, bl.a. Mark Cavendish, cykling, Jeanette Ottesen, svømning, Chris McCormack, triathlon, Michelle Vesterby, triathlon, og de bruger det hele tiden, da det kan bruges til både muskeltræning, muskelrehabilitering, massage, restitution eller sågar opvarmning.

compex 2013-03-25-12.54.28

Teknologien består af
en mi-SENSOR, der automatisk følger og personliggør dine træningssessioner i henhold til din fysiologi (mi-SCAN-, mi-TENS-, mi-RANGE- og mi-ACTION-funktioner).

  • 5 progressionsniveauer, der udfordrer og hjælper dig med at blive bedre session efter session.
  • 4 uafhængige og individuelt justérbare stimuleringskanaler til omfattende arbejdssessioner.
  • Elektrodeplaceringsguide kan tjekkes direkte i stimulatoren.
  • Compax Wireless leveres med 22 programmer. Websiden www.compexwireless.com giver adgang til et stort udvalg af programmer og målsætninger, som du indviduelt kan tilpasse til din simulator.
  • Den tilhørende onlinekalender viser dit brug af Compex Wireless programmer.
  • Farve-skærm med baggrundsbelysning, der gør skærmen nem at aflæse i alle situationer.
  • i-knap til at øge energien på flere kanaler på samme tid og som giver adgang til de sidste 5 anvendte programmer samt adgang til sammentrækningsoplysninger.
  • Docking station medfølger.

Har man fundet det program, man vil benytte, er der kun at trykke på start, og man går igang. Hvor kraftigt programmet skal virke, bestemmer man selv ved at regulere på den store runde (blanke) knap, hvor man kan justere de enkelte dioder (er sammen to og to), tiden hvor programmet skal køre ligger i selve programmet.

På displayet kan man også se eksempler på, hvorledes elektroderne kan sættes, men det bliver efterhånden en vane, og de kan faktisk sættes næsten alle steder hvor man synes, der er behov for det.

Regulering af styrke er nødvendig, for man kan godt komme ud for, at det ene sæt er for kraftigt, mens de andre godt kan tåle noget mere. Mens man regulerer det ene, sætter man de andre på standby, hvor de arbejder på det niveau, de er stillet til, og efter justering kobler man de andre på igen.

Læse mere om produkterne:

www.compex.info