Bikeitalien

Updated: december 5, 2013

Mens vi sidder midt i endnu en orkan i Danmark, ja så kunne man jo planlægge sin næste cykeltur i udlandet. Vi har modtaget Bikeitalien’s sommerprogram  hvor der er mulighed for lidt mere varme og bakker.

Bike Italiens rejseprogram for motionister Racer og MTB.

MTB-Nepal (12-27/3, 2014):

Bikeitalien Nepal

Tusindårsrejsen, der har så ufatteligt meget at byde på! Femten intense dage med spændende og udfordrende cykelruter langs floder, over hængebroer, forbi pragtfulde buddhistiske og hindu templer, over pas med udsigt til Mount Everest og igennem gamle historiske kongebyer! Mountainbike’sne er det ideelle transportmiddel, der bringer os i nærkontakt med naturen, tæt på lokalbefolkningen og langt fra trafik og kaos. Efter den første uges strabadser tager vi en slapper i nationalparken Chitwan, hvor vi skal se og opleve junglen på nært hold: Fra elefantryg, til fods i junglen og til vands i kanoer med krokodiller langs brederne! Der bliver også mulighed for at paraglide med udsyn til Nepals helligste og måske smukkeste bjerg Machapuchare (”Fiskehalebjerget,” 6.993 m). Som afslutning flyver vi op i Himalaya-bjergene, hvor vi med de kridhvide 8.000 meter bjerge: Annapurna (8.095 m) på den ene side og Dhaulagiri (8.195 m) på den anden side kører tre etaper igennem den barske stenørken. Turen kræver god form og grundig forberedelse. Kendskab til MTB er en fordel men ikke et krav. Ti etaper, to fridage, 14 nætter med helpension (pånær en aftensmad og en frokost). Følgebus og lokal guide. Pris: 18.495 kr. (eksklusiv cykelleje).

MTB-Off Limits, Gardasøen (2-9/5, 2014):

Bikeitalien off-limits Gardasøen

Vores MTB-tur til Gardasøen foregår i ekstremt naturskønne områder med grænseoverskridende ruter i området omkring Garda by, på Monte Baldo og i nationalparken Parco Alto Garda Bresciano. På andendagen får deltagerene muligheden for at måle sig med hele Europa-eliten i Italiens næststørste mountainbike-løb: Sympatex Bike Marathon. Granfondo’et køres i området nord for Riva del Garda mellem Arco og Ponte Arche, og man kan vælge mellem tre distancer. Derefter køres fire benhårde etaper tællende ”Bjerghylden til Helvede”, Passo Tremalzo (1.788 m) , Granfondo Paola Pezzo-ruten fra 2006 og Forte San Marco med masser af udfordrende singletracks både op og ned. Ruterne indeholder de bedste og mest tekniske singletracks, som Gardasøen kan præstere med flere passager, der grænser til freeriding. Også denne tur kan bestilles af mountainbike klubber eller grupper af venner som hardcore eller challenge-version. Gnms. ca. 60 km og 1.800 hm pr. dag. Turen kan i princippet også bestilles uden for uge 19, men det kræver en meget tidligt bestilling. Et løb, fem etaper, syv nætter med halvpension. Priser: Fly: 7.295 kr. og kør-selv 5.495 kr.

Grandissimo Garda (16-26/5, 2014):

Bikeitalien Grandissimo Garda

Mega træningslejr med både sportslig og social målsætning for klubber og individuelle ved Europas smukkeste sø, Gardasøen. Racer og MTB. 4-6-8-eller 9 dage. Vi kører med fem differentierede landevejshold: E (extreme), A, B og C samt Q (rent kvindehold med coaching). Ruterne er planlagt i forskellig sværhedsgrad i morænebakkerne syd for, Lombardiet vest for, Trentino nord for, i Lessinia-bjergene samt i vinområderne Bardolino og Valpolicella øst for Gardasøen. For mountainbike-klubber eller grupper af mtb-venner (mindst 10 ryttere) er der planlagt ture over Garda, på Monte Baldo, i Valpolicella og Parco nationale Alta Garda Bresciana. Teknisk niveau og efter ønske. De daglige ruter gennemgås på en briefing efter aftensmaden. Som speciel event vil der blive arrangeret en tidskørsel på Peri-Fosse samt en kortere enkeltstart med start og slut ved hotellet. Sidste aften holder vi festaften med musik. Firestjernet hotel (halvpension) med kæmpe swimmingpool og tennisbaner. Fly eller kør-selv. Priser fra 3.295 kr.

MTB-Safari, Brentadolomitterne (30/5-6/6, 2014):

Bikeitalien MTB Safari Brentadolomitterne

I år bliver det sjette gang vi kører denne grovkornede tur i nationalparken Adamello-Brentadolomitterne. En stor rute, der bringer rytterne ud i den vilde natur, hvor mountainbike’sne til fulde kommer til deres ret! Vi kører med vilje turen relativt tidligt på sæsonen for at kunne opleve de spektakulære og totalt afsides bjergegne klædt i deres snehvide dragter! Turen kræver en grundig forberedelse, en god form og en hvis teknisk kunnen. Ca. 25% er singletracks af høj klasse med højdepunkter som de 6 km non-stop single-track ned igennem århundredes stenskred fra søen, Lago di Tovel. Den lange stigning til Passo del Groste i 2.441 meters højde og tundralandskabet på vej imod Monte Spinale, hvor der venter en åndedrætsbesværende 360 ° udsigt! Vi tilbyder turen i en hardcore-version for de teknisk bedste og en challenge-version for de lidt mere blandede hold eller grupper af venner. Gnms. ca. 60 km og 1.800 hm pr. dag. Turen kan i princippet også bestilles af klubber udenfor uge 23, men så skal man være hurtigt ude. Seks etaper, syv nætter med halvpension. Priser: Fly: 7.695 kr. og kør-selv: 5.895 kr.

Dolomitterne Unplugged (22-29/8, 2014):

Bikeitalien Dolomitterne unpluged

Hermed byder vi velkommen til den 14. version af denne alletiders store Alpe-ekspedition, hvor vi hvert år har bestræbt os på at have noget nyt på programmet kombineret med de mest legendariske stigninger, som Italien kan tilbyde. I år har vi for første gang Kaunertaler Gletscherstrasse (Østrig) på programmet, som hører til Europas absolutte topscorere i forhold til enestående, afsidesliggende bjerglandskaber! Ikke mindre end 38 km (29 hårnålesving) til man kan røre ved gletscheren i 2.750 meters højde med sneklædte bjergespidser over 3.500 meter i alle retninger – en anderledes og helt unik cykeloplevelse! Årets tur byder derudover på gensyn tre af de mest berømte Schweitz’iske bjergpas: Berninapass (2.328 m), Albulapass (2.312 m) og Flûelapass (2.383 m), som vi har valgt at køre i modsat retning i forhold til succesturen i 2012. Det stjernespækkede program tæller desuden vores favoritpas, Europas næsthøjeste: Passo dello Stelvio (2.760 m) berømt for sine 48 hårnålesving, og Europas sjettehøjeste pas, Passo di Gavia (2.620 m) samt et af Europas stejleste pas, benknuseren Mortirolo (1.852 m) (optional), som giver selv de professionelle urolige drømme! 750 km med 16.500 hm. Seks etaper, syv nætter med halvpension. Priser: Fly: 8.795 kr. eller kør-selv: 6.795 kr.

Milano – Rom (12-21/9, 2014):

Bikeitalien Milano-Rom

Turen fra den moderne modeby Milano til oldtidens ubetingede centrum, Rom, giver deltageren utallige smagsprøver på, hvorfor italiensk arkitektur og kulturarv regnes som verdens rigeste, og hvorfor Italiens natur regnes som Europas mest romantiske og forskelligartede! Vi krydser Appenninerne, følger Liguriens forrevne klippekyst mellem de små nuttede piratbyer i Cinque Terre, passerer Carrara og krydser de hvide marmorbjerge Alpe Apuane, besøger de toscanske perler Lucca, San Gimignano og Siena, følger rutschebanevejen ned igennem Italiens bølgende kornkammer, Le Crete, bader i termalbadene Saturnia Terme, oplever askestensbyerne Pitigliano og Sorano, sveder dækkene af på de udslukte vulkaner Amiata, Vigo og Brasciano, før vi endelig kan bremse op og glædes over en hel fridag i verdens flotteste by, Rom… til fods! En cykeluge for motionister på mellemniveau, der værdsætter de omgivelser, de kører i! 850 km med 13.200 hm. Syv etaper, otte eller ni nætter med halvpension (otte). Priser: Fly: 9.095 kr. (otte nætter), 9.495 kr. (ni nætter med hel fridag i Rom) eller kør-selv: 7.295 kr. (ni nætter).